Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 4356 214
MAIL: korna@korna.sk

Vyberte váš jazyk

Bylinkova lekaren 015

Obec Korňa pripravila pre svojich obyvateľov a najmä turistov nový náučný turistický chodník, ktorý dostal názov „Bylinková lekáreň“. Prevedie vás osadami obce vo Vyšnej Korni a popri vychádzke sa dozviete, v ktorých lokalitách si môžete nazbierať konkrétne bylinky.

Na chodníku je zhotovených 11 zastávok, ktoré obsahujú informácie o  liečivých účinkoch byliniek ako aj o tom, v akom období je vhodný ich zber. Turistický chodník vybudovali a zhotovili zamestnanci Obecného podniku Korňa, grafické spracovanie a informačné tabule vyhotovila Mária Ščuryová.

Starostka obce Ing. Marianna Bebčáková hovorí: "Samotný nápad zrealizovať v Korni ďalší náučný chodník bol môj. Som presvedčená, že nám v obci netreba vymýšľať nič nové, ale čerpať z toho čo tu máme a myslím, že naša obec Korňa je bohato obdarená prírodou. Snáď sa nám aj v budúcnosti bude dariť našu obec turisticky zviditeľňovať a robiť ju krajšou."

Nový turisticky chodník začína vo Vyšnej Korni vstupom do osady U Majtána, prechádza osadami Šľahorka a U Hrtúsov. Nad osadou Šľahorka je postavená nová oddychová lavička s bocianím hniezdom, odkiaľ sú výhľady na protiľahlé osady. Turistická trasa je nenáročná, vhodná pre rodiny s malými deťmi, dĺžka celkového okruhu je 5 km.

Slávnostné otvorenie chodníka zorganizovala starostka obce spolu s pani riaditeľkou ZŠ, učiteľmi a deťmi druhého stupňa.

"Som rada, že sa mi v spolupráci s riaditeľkou, učiteľmi a žiakmi druhého stupňa ZŠ Korňa podarilo hneď v úvode nového školského roka spoločne zorganizovať otvorenie tohto náučného turistického chodníka. Nová turistická atrakcia bude slúžiť aj do budúcna pre deti ZŠ, ktoré ju budú navštevovať v rámci hodín biológie a krúžku "Mladý bylinkár“, dodáva starostka obce M. Bebčáková.

      Bylinkova lekaren 003               Bylinkova lekaren 022