Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 4356 214
MAIL: korna@korna.sk

Vyberte váš jazyk

oznam

 

 

 

 

 

 

Poďakovanie

Chcem zo srdca poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri organizácii jarnej púte na Živčákovej: p. kostolníčke, miništrantom, farskému spevokolu, p. starostke, dobrovoľným hasičom, ktorí zabezpečovali dopravu a poriadok, obsluhe z Penziónu Korzo za prípravu pohostenia pre pozvaných hostí. Vašu námahu a starostlivosť nech odmení na príhovor Panny Márie Matky Cirkvi dobrotivý Pán Boh. Za všetkých bude na budúcu nedeľu (19.5.) o 9.30 obetovaná sv. omša.

Liturgický kalendár

V pondelok (13.5.) je ľubov. spomienka Prebhlahoslavenej Panny Márie Fatimskej.

V utorok (14.5.) je sviatok sv. Mateja, apoštola.

Vo štvrtok (16.5.) je spomienka sv. Jána Nepomuckého, kňaza a mučeníka.

Poriadok sv. omší

Sv. omše budú v pondelok, v piatok a v sobotu o 18.00. V utorok, stredu a vo štvrtok ráno o 6.45. Budúca nedeľa (19.5.) je slávnosťou Zoslania Ducha Svätého (Turíce). Sv. omše budú o 7.45 a 9.30.

Letné kántrové dni a pobožnosti

Na budúci týždeň v stredu, v piatok a v sobotu sú Letné kántrové dni. Záväzný je jeden z nich. Obsahom kántrových dní sú prosby za jednotu kresťanov a za nové duchovné povolania.

Májová pobožnosť býva v kostole v pondelok až sobotu pred sv. omšou a v nedeľu večer o 18.00.

Novénu k Duchu Svätému sa modlíme v kostole po sv. omšiach.

Prvoprijímajúce deti

Na budúcu nedeľu (19.5.) pozývam všetky prvoprijímajúce deti a ich rodičov na sv. omšu, ktorá začína o 9.30. Po sv. omši bude 2. nácvik na slávnosť Prvého sv. prijímania.

Fatimská sobota v Rajeckej Lesnej

V sobotu (1.6.) sa uskutoční Fatimská sobota všetkých farností Turzovského a Čadčianskeho dekanátu v Rajeckej Lesnej. Prihlásiť sa môžete po sv. omšiach v sakristii. V prípade záujmu pôjde spoločný autobus pre celý Turzovský dekanát. O 10.00 začne procesia so sochou Panny Márie z baziliky a modlitba posv. ruženca s rozjímaniami. Potom o 11.00 bude sv. omša.

Upratovanie

Na budúci týždeň prosíme o upratovanie kostola veriacich od Jančíkov, Varmúsa, Mikovčáka a zo Skotne.